The trio   Carsten Dahl,Arild Andersen,Jon Christensen opened the festival on Friday March 30  .
The audience really loved it and here is a 6 star review ….only in Norwegian, sorry.

 

 

 

 

Trio-topp på Vossa Jazz

VOSSA JAZZ Artist: Carsten Dahl/Arild Andersen/Jon Christensen

Hvor: Vossasalen, Park Hotel, Voss Tilskuere: 630  FOTO: TERJE MOSNES KONSERT:

VOSS (Dagbladet): Innledningsvis holdt festivalsjef Trude Storheim en kort, verdig minnetale om sambygdingen Ivar Kvåle, mannen bak neverlurhymnen som alltid åpner festivalen. Deretter framførte forfatter-for-anledningen-festivalåpner Ragnar Hovland, også kjent som «Dr. Jazz», en sedvanlig underfundig og morsom-absurd tekst om hvordan gud, med mild motstand fra St. Peter og fortumlet assistanse fra Buddy Bolden, skapte både jazzen og Vossa Jazz. Endelig sørget trioen Carsten Dahl (piano), Arild Andersen (kontrabass) og Jon Christensen (trommer) for en herlig musikalsk start på festivalen med en konsert som rommet det meste innenfor en raus forståelse av begrepet «moderne jazz». RAMMEN(E) for konserten var hentet fra trioens ferske album «Space is the Place» (terningkast 6 her i avisa denne uka), og de tre musikerne fylte dem ikke mindre vitalt, lekent og dynamisk på scenen enn i studio. Annerledes, ja vel, med flere partier av fri improvisasjon og noen færre rene melodiske forløp — denne gang oftere med Andersens store basstone som melodiforteller – men uansett hvor nært eller fjernt fra akkordskjemaene denne trioen måtte befinne seg, kommer det interessant og forfriskende musikk ut av det. DET gjelder hva enn Dahl måtte plassere oppå flygelstrengene i sin personlige preparering av lyden, hvordan enn Christensen måtte trekke klanger og rytmiske markører ut av trommesettet og hvordan enn Andersen måtte prege helheten med alt fra pastorvennlig mildhet til tonemitraljøsekaskader. Tenk deg tre tannhjul der alt — størrelse, antall tenner, fasong og tempo – synes å være ulikt, men som likevel på besynderlig vis passer perfekt sammen og inngår i et knirkefritt samarbeid: Sånn fortoner trioen Dahl/Andersen/Christensen seg i disse dager.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *