New  Cd  

Carsten Dahl / Arild Andersen / Jon Christensen

Space is the Place 
ALBUM: Førstkommende fredag kveld spiller Carsten Dahl, Arild Andersen og Jon Christensen åpningskonsert på den 39. Vossa Jazz, og mye rart skal skje om ikke noen titler fra det blodferske albumet «Space is the Place» står på settlista.
Uansett har festivalpublikum i Vossasalen på Park Hotel atskillig å se fram til av både tettvevd og eventyrlystent samspill.

DEN danske pianisten og tidenes internasjonalt mest meritterte norske bass/trommer-par var plateaktuelle med «Short Fairytales» i 2006, og Dahl og Andersen har siden ofte vært å høre sammen i ulike konstellasjoner, både på scenen og cd. Christensens idiomatiske trommespill integrert i uttrykket resulterer i en trioegenstemme som gjør «Space is the Place» til et svært «helt» album, så «helt» at du formelig hører hele trioen også når Dahl spiller solo.

 

En annen årsak til den markante identiteten er antakelig Dahls retningsgivende rolle.
Han er kreditert samtlige låter, men langs de linjene han måtte ha trukket opp improviseres det friskt og noen ganger svært fritt mellom tre jevnbyrdige «øyeblikkskomponister». «Pianist+komp»-syndromet får dermed aldri etablere seg, men naturlig nok tar Dahl hyppigst melodifører- og improvisatorrollen.
Teknisk er han åpenbart i stand til å utføre alt som fortolkeren i ham måtte ønske seg.
Siden Andersen og Christensen heller ikke er synderlig hemmet uttrykksmessig, ender «Space is the Place» som et mangefasettert og mangefarget album med melodier, fripartier, klangrariteter, Bach-vrengninger og diverse stemningsskifter – og til sjuende og sist som et moderne jazzalbum på det nivået der trioene til Keith Jarrett, Brad Mehldau og en liten håndfull andre stort sett befinner seg.
 Plateselskap: Storyville/Musikklosen

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *