Ellaprisen til Arild Andersen

Bassisten, bandlederen og komponisten får

prisen for å ha løftet norsk jazz.

Arild Andersen får årets Ella-pris. Prisen, som deles ut av Oslo Jazzfestival, er en anerkjennelse av artistens ekstraordinære innsats og betydning for jazzmiljøet i hovedstaden. Juryen sier at prisen går til en musiker som har «brutt ny mark, løftet norsk jazz til nye høyder og bidratt til å plassere Norge solid på det internasjonale jazzkartet.»


Foruten å samarbeide med en rekke kjente norske og internasjonale jazzartister, har Andersen utforsket grenselandet jazz/folkemusikk, komponert for film og teater og hatt stor suksess med ulike band, ikke minst med Masqualero som eksisterte i ti år og vant tre Spellemannspriser. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *