En allerede brennhet Kongsberg kino nådde kokepunktet da Arild Andersen leverte Kongsberg- festivalens høydepunkt.

Sammen med den skotske tenorsaksofonisten Tommy Smith og vår egen – etter å ha bodd her i mange tiår, har vi lov å si det – Paolo Vinaccia på trommer, utstråler Andersen en spilleglede og livsbejaenhet som alle har noe å lære av. Den danske mesterpianist Carsten Dahl, som Andersen har samarbeida mye med tidligere i en annen trio, passet perfekt inn i
settingen og ga bandet nok en dimensjon.

 Arild Andersen trio featuring Carsten Dahl Kongsberg Jazzfestival 2009

«En konsert for festivalhistorien»  Dagbladet 

«Dette ble en konsert det vil bli snakket om lenge, lenge i Kongsberg-historien. Terningkast? Nei, vi driver selvfølgelig ikke med slike forenklende og fordummende ting i Jazznytt. Men denne gangen skulle jeg ønske vi gjorde. Dette var ikke bare 6. Dette var fullt hus, Yatzy, og fire like. Alt på en gang!»
Jazznytt Johan Hauknes

Dagbladet , Terje Mosnes  Året 2009 beste konsert .
Arild Andersen trio med Carsten Dahl

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *